joi, 15 septembrie 2011

Karlsruhe

Cu toate ca stiam de la Dana ca tot orasul este in prezent un mare santier (se lucreaza peste tot, se renoveaza), ne-am dus totusi de vreo 3 ori... la o bursa a berii, la gardina zoo si la plimbare in gardina palatului. Orasul a fost intemeiat de Charles William (Karl) von Baden si inseama locul de odihna a lui Karl. In jurul palatului sau, o gradina sub forma de cerc, foarte mare, pe care am colindat-o intr-o dupa amiaza de duminica:
piramida unde e ingropat Karl in Marktplatz

Mare atractie pentru parc, plimbarea cu trenul....
Andrei nu a ratat nici aici locurile de joaca...

O zi ne-am dedicat-o si gradinii zoo din Karlsruhe...Aici si mai multi elefanti...4, tigri, lei, pimguini, girafe....la toate am zabovit! Oricum gradina zoo nu e in sensul celei din Bucuresti, cu animalele in custi mirositoare...e un imens parc, cu verdeata multa, cu apa si barci pentru plimbare, cu animale intr-un mediu cat mai apropiat de mediul lor natural.Loc numai bun de petrecut ore intregi!







Un festival al berii (Bierbörse) a fost alt motiv de vizita, caci ma stiti mare impatimita a berii!!! Lume foarte multa, bere din multe tari, miros de carnati sau friptura!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu